Our website uses cookies. By using our website, your agree to our Privacy Verklaring.
I Accept
Containers te Huur & te Koop. Levering door heel Nederland! Offerte aanvragen BEL ONS:
+31 (0)20 216 1200
Home Blogs Gevaarlijke goederen opslaan?

Gevaarlijke goederen opslaan?0 Gevaarlijke goederen opslaan?1


Deel dit bericht.

Gebruik onderstaande buttons.Gevaarlijke goederen opslaan?

07 juni 2017

Of je nu een kleine aannemer bent of een grote oliemaatschappij, waar wordt gewerkt zijn grondstoffen nodig. Als die grondstoffen chemische middelen zijn, dan moet je aan de nodige eisen voldoen voor de opslag en eventueel het vervoer hiervan. Een milieucontainer van CBOX biedt hier uitkomst. Deze voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar. Er is er altijd eentje te vinden voor uw specifieke situatie.

Tijdelijke opslag

De noodzaak voor gespecialiseerde opslag van chemische middelen is meestal tijdelijk, maar kan ook voor de langere termijn zijn en de eisen aan die opslag zijn bijzonder hoog. Met name de eisen op het gebied van ventilatie maken dat een tijdelijke container opslag een zeer voordelige oplossing is. U hoeft dan geen kostbare extra voorzieningen te treffen in het pand. Daarnaast gaat de milieucontainer weer retour zodra de noodzaak voor speciale opslag vervalt. Zonder kapitaalvernietiging van inpandige aanpassingen.

Wat maakt de milieucontainer speciaal?

CBOX verkoopt en verhuurt containers. De milieucontainer is een speciaal type, omdat deze is ingericht voor de opslag van gevaarlijke middelen voldoet deze aan de AS1940-2004 eisen. De specifieke eigenschappen vindt u terug in de ventilatiemogelijkheden en de lekbak. De toegang kan variëren van een enkele deur tot deuren aan alle zijden, die de container toegankelijk maken of plaatsing met een heftruck toestaan. Er zijn speciale voorzieningen getroffen om het gevaar van lekken weg te nemen. Daarnaast zijn er specifieke faciliteiten voor brandveiligheid en -vertraging of thermische isolatie. Kortom, de milieucontainer is een gecertificeerde of geteste constructie specifiek gebouwd voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Brandwerend

Bij de opslag van licht ontvlambare (groep 1) vloeistoffen bestaat vaak de eis dat de container brandwerend moet zijn. Zeker wanneer deze opslag binnen, tegen of buiten het bedrijfsgebouw plaatsvindt. Bij gebruik van een veiligheidsscherm vervalt deze eis doorgaans. Een bedrijfsmuur van betonpanelen of brandwerend materiaal mag u in deze situatie ook als veiligheidsscherm zien.

Als de container op een veilige afstand van het bedrijfsgebouw of de perceelgrens wordt geplaatst, vervalt de eis eveneens. Voor P1- of P2-producten is deze afstand vastgesteld op 10 meter tot bedrijfsgebouwen en 5 meter tot de perceelgrens.

Opvangvolume

De regelgeving maakt onderscheid tussen opslag binnen een beschermingszone en/of waterwinningsgebied of daarbuiten. Wilt u binnen de beschermingszone en/of waterwinningsgebied gevaarlijke stoffen opslaan, dan moet u een opvangvolume voorzien dat gelijk is aan de totale opslag. Op die manier borgt u dat er nooit gevaarlijke stoffen in het milieu kunnen lekken. Buiten de beschermingszone en/of waterwinningsgebied mag u volstaan met 10% van het totaalvolume dat u opslaat, mits dit minimaal gelijk is aan het totale volume van de grootste recipiënt.

Bij de opslag van P1- of P2-producten bent u verplicht om 25% van het totaalvolume te voorzien als opvangvolume. Ook hier geldt dat dit minimaal gelijk moet zijn aan het totale volume van de grootste recipiënt.

Alles bij elkaar

Wilt u meerdere gevaarlijke stoffen opslaan? Dit mag lang niet altijd in één container. U inventariseert alle verschillende chemische middelen die u wilt opslaan en gaat na welke absoluut niet met elkaar in aanraking mogen komen. Tevens controleert u of er voorgeschreven afstanden zijn voor de opslag van deze stoffen. Om u hierbij te helpen hebben we tabellen voor u beschikbaar.

Thermische isolatie

Milieucontainers bestaan met en zonder thermische isolatie. Of u deze nodig heeft, bepaalt u aan de hand van de stoffen die u wenst op te slaan. Wanneer u de gevaarlijke stoffen vorstvrij wilt opslaan, dan ligt een thermische isolatie voor de hand. Ook de verwerkingstemperatuur van de stoffen speelt een rol. Wilt u bijvoorbeeld olie op kamertemperatuur verwerken? Dan kunt u zomaar enkele dagen kwijt zijn aan opwarmen als het olievat buiten afkoelt tot dicht bij het vriespunt.

Een, twee of veel deuren

Voor iedere toepassing is er een container, dit geldt ook voor de toegang tot de container. Wilt u verf, verdunners, olie of chemicaliën opslaan? Een container met een dubbele deur is ideaal voor het beladen en lossen van de goederen. Daarbij zijn deze containers voorzien van een interne noodontgrendeling en ventilatie voor veilig transport. De vloer is ook voorzien van een rooster en lekbak. Wilt u van alle kanten bij de middelen kunnen komen? Dan u het beste voor een full side access container kiezen.

Kopen of huren

In de regel is een keuze voor huren of kopen een eenvoudige rekensom. Hoe langer u een bedrijfsmiddel wilt huren, hoe interessanter het is om te investeren en het bedrijfsmiddel te kopen. Bij een milieucontainer zitten er bij deze rekensom toch wat addertjes onder het gras. Uw opslag is namelijk specifiek voor bepaalde stoffen en een bepaalde hoeveelheid. Bestaat de kans dat u periodiek hierin wijzigt? Dan ligt de keuze voor huren meer voor de hand. Let er ook op dat de milieuwetgeving regelmatig wijzigt. Ook dit kan een reden zijn om eerder voor huren dan kopen te kiezen.

Heeft u opslag voor gevaarlijke stoffen nodig?

Wij helpen u graag verder met de levering van een milieucontainer. Huur of koop, beide zijn mogelijk. Liever eerst even ruggespraak? Natuurlijk kan dat. Onze experts zitten klaar om u van dienst te zijn.


Over CBOX
Adres
Ruijgoordweg 80
1047 HM Amsterdam
The Netherlands


Telefoon
+31 (0)20 216 1200

E-mail nl.sales@cboxcontainers.com