Our website uses cookies. By using our website, your agree to our Privacy Verklaring.
I Accept
Containers te Huur & te Koop. Levering door heel Nederland! Offerte aanvragen BEL ONS:
+31 (0)20 216 1200
Home Blogs Open top containers, voor een extra grote lading

Open top containers, voor een extra grote lading0 Open top containers, voor een extra grote lading1 Open top containers, voor een extra grote lading2


Deel dit bericht.

Gebruik onderstaande buttons.Open top containers, voor een extra grote lading

04 oktober 2017

Gaat u een extra grote of afwijkende vracht verschepen? Hiervoor biedt CBOX Containers de ideale oplossing, namelijk een open top container. Deze container beschikt over een verwijderbare bovenkant. Hierdoor kan een extra grote lading in de open top container en is de container eenvoudig in te laden. Er zijn verschillende varianten van dit type containers. Zo zijn er hard open top containers en open top containers. De verschillen tussen deze twee zijn niet enorm groot, maar kunnen zeker interessant zijn.

​De hard open top containers

De hard open top containers zijn goed te verschepen. De bovenkant van de container kan er worden afgehaald. Dit zorgt ervoor dat de vracht ook vanaf boven kan worden ingeladen. Dit is een luxe die u met een normale container niet hebt. Op deze manier kunt u ook voorwerpen met een afwijkende maat vervoeren. Deze hard open top containers zijn zowel te koop als te huur bij CBOX Containers.

​Wanneer worden de hard open top containers gebruikt?

Dit type container wordt veelal ingezet voor zware lading welke moeilijk is te laden/lossen door de containerdeuren. Door het dak eraf te halen kan met een kraan de hardtop container worden geladen of gelost. Ook op schepen worden spare parts en lashing materials opgeslagen in dit type container, deze zijn namelijk makkelijk te benaderen met de boordkraan door alleen de deksel eraf te halen.

In onderstaande tabel zijn de afmetingen en inhoud van de hard open top containers van CBOX Containers opgenomen.

Type hard open top container Binnen maten (LxBxH) Laadvermogen Volume inhoud Totaal gewicht
20ft 5886 x 2342 x 2375 mm 28080 kg 32 m3 30480 kg
40ft 12020 x 2342 x 2388 mm 25780 kg 66 m3 30480 kg


De open top containers

De open top container heeft een dak met een afneembaar zeil gedragen door stalen rongen en kan zijn uitgevoerd met een removable header. Als het zeil is verwijderd, kan de vracht er vanaf de bovenkant in worden geladen. De removable header is de balk boven de containerdeuren welke ook te verwijderen is. Hierdoor is lading hoger dan de container ook eenvoudig in te laden. Op deze manier kunt u dus vracht vervoeren die normaal gesproken niet in een container past. Ook deze container kunt u zowel kopen als huren. Vervoert u vaak afwijkende objecten, dan kunt u een container kopen. In het andere geval is het huren van een open top containers mogelijk de beste optie.

​Wanneer worden de open top containers gebruikt?

​De open top container wordt net als de hard open top container gebruikt bij afwijkende of moeilijk ladende vrachten. Het voordeel van de open top container in tegenstelling tot de hard open top container, is dat de deksel een stuk lichter is, deze is dus met de hand te verwijderen. Het nadeel is dat het hierdoor ook minder bescherming biedt.

In onderstaande tabel zijn de afmetingen en inhoud van de open top containers van CBOX Containers opgenomen.

Type open top container Binnen maten (LxBxH) Laadvermogen Volume inhoud Totaal gewicht
20ft 5898 x 2352 x 2393 mm 28080 kg 33 m3 30380 kg
40ft 12020 x 2345 x 2385 mm 26630 kg 66 m3 30480 kg


Neem contact op met CBOX Containers

Heeft u interesse in een (hard) open top container van CBOX Containers, of heeft u vragen over dit type container? Neem dan contact met ons op via +31 (0)20 216 1200 of nl.sales@cboxcontainers.com. We denken graag met u mee over de ideale oplossing voor uw specifieke wensen.


Over CBOX
Adres
Ruijgoordweg 80
1047 HM Amsterdam
The Netherlands


Telefoon
+31 (0)20 216 1200

E-mail nl.sales@cboxcontainers.com